07 Dhjetor 2019

D+ dhe BIRN publikojnë raportin nga monitorimi i i ATK-së

Prishtinë, 2 dhjetor - Demokracia Plus (D+) dhe Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese (BIRN Kosova), me përkrahje të Ambasadës së Britanisë së Madhe në Prishtinë, organizojnë tryezën për Integritetin në Administratën Tatimore të Kosovës (ATK).

Në tryezë do të publikohet edhe raporti për gjetjet nga monitorimi i drejtpërdrejtë i ATK-së, për periudhën kohore prill - nëntor 2019.

Pjesëmarrës në tryezë janë: drejtori i ATK-së, përfaqësues nga Ministra e Financave, përfaqësues nga Ambasada Britanike,  përfaqësues nga LVV e LDK, Kuvendi i Kosovës, OJQ dhe institucionet relevante.

 Ky është viti i dytë që D+ dhe BIRN Kosova me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Kosovë publikojnë raporte rreth etikës dhe disiplinës në ATK. Raportet paraprake të publikuara mbi këtë temë mund t’i gjeni më poshtë:

- Analizë e Situatës dhe Identifikimi i Nevojave.

- Raporti i monitorimit të integritetit në Administratën Tatimore të Kosovës

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 dhjetor 2019 - Këshilli Gjyqësor i Kosovës organizon Konferencën e Nëntë Gjyqësore në të cilën do të marrin pjesë tërë struktura e sistemit të drejtësisë në Kosovës për të diskutuar temën: “Të arriturat dhe sfidat e sistemit gjyqësor gjatë vitit 2019”. (Hotel Emerald, ora 9:30)

- Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë turneun më të fortë të vitit 2019,  TOP 12 për Seniorët më të mirë, me të cilat edhe përmbyllen garat për vitin 2019. (Palestra e sporteve në Prishtinë, ora 10:00)

- Federata e Futbollit e Kosovës organizon turneun final të projektit “Rekrutimi i vajzave të reja në futbollin e organizuar” nën moton “Ti mund ta bësh – You Can Do It”, ku do të marrin pjesë ekipet fituese të turneve të mbajtur në 13 komuna. (Kompleksi “Sopa Sport” në Lipjan, ora 10:15)

- Rrjeti i Grave të Kosovës mbledhë 158 organizatat anëtare, përkrahësit individual, partnerët, miqtë, dhe përfaqësuesit e mediave në Kuvendin e 17-të Vjetor të Anëtareve. (Hotel Sirius, ora 10:30)

- Misioni i OSBE-së organizon konferencë ku do të prezantojë aktivitetet që Misioni ka organizuar gjatë vitit 2019 me të rinj, siç janë Akademia e OSBE-së për Dialog, Deklarata Ndër-Komunale për Dialog ndërmjet Komuniteteve, si dhe Lojërat Mini-Olimpike për Njerëz me Nevoja të Veçanta, të cilat kanë sjellë së bashku të rinj nga komunitete të ndryshme. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:30)

- Gecjan Fashion Group sjellë për të 13-in Vit me radhë, ngjarjen më të madhe të modës në rajon “Kosova International Fashion Week 2019”. (Salla e panaireve në Shkabaj, ora 18:00)