07 Korrik 2020

BQK nënshkruan memorandum mirëkuptimi më Bullgarinë

Prishtinë, 10 qershor - Në vazhdën e bashkëpunimit që ka Banka Qendrore e Republikës së Kosovës me Bankat simotra të vendeve të rajonit  dhe si rezultat i kësaj fryme të bashkëpunimit dhe marrëdhënieve bilaterale të ndërtuara më herët,  Guvernatori i BQK-së z. Hashim Rexhepi ka nënshkruar sot Memorandumin e Bashkëpunimit me Komisionin e Mbikëqyrjes Financiare Bullgare.

Dokumenti titullohet “Memorandum i mirëkuptimit mbi asistencën reciproke dhe shkëmbimin e informatave për çështjen e letrave me vlerë dhe mbikëqyrjes së sigurimeve në mes të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës dhe të Komisionit të Mbikëqyrjes Financiare Bullgare”.

Ky Memorandum  është  miratuar nga pala bullgare,  Komisioni i Mbikëqyrjes Financiare Bullgare  më datën 14 maj 2010.

Kryesuesi i këtij komisioni Petar Chobanov  në shkresën drejtuar Guvernatorit Rexhepi është shprehur: “Edhe njëherë po e ritheksoj besimin tonë të fuqishëm  se bashkëpunimi i ardhshëm i suksesshëm në mes të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës dhe Komisionit të Mbikëqyrjes Financiare Bullgare do të dëshmohet si shumë i dobishëm sa i përket përmbushjes së detyrave dhe përgjegjësive tona”

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)