04 Korrik 2020

Borxhi i SHBA-së,19 600 miliardë dollarë në 2015-ën

SHBA, 11 qershor - Borxhi i SHBA-së gjatë këtij viti do të kalojë shifrën prej 13 600 miliardë dollarë dhe do të arrijë në rreth 19 600 miliardë dollarë deri në vitin 2015. Në raportin e ministrisë amerikane të Financave thuhet se borxhi i ekonomisë më të madhe botërore do të rritet në 102 % të GDP-së deri në vitin 2015, me rritjen e këtij viti prej 93 %.

Ekspertët e ekonomisë të presidentit Barack Obama thonë se rritja e GDP-së për 1 % mund të krijojë miliona vende të reja pune dhe paralajmërojnë se pikërisht ai 1 % po humbet për shkak të borxheve, të cilat po e rëndojnë rritjen ekonomike, transmetojnë mediet amerikane.

Borxhi amerikan është rritur me shpejtësi për shkak të krizës së rëndë ekonomike dhe shpenzimeve qeveritare për shpëtimin e institucioneve financiare në Wall Street, luftërat në Afganistan dhe Irak, si dhe për shkak të stimulimeve masive ekonomike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)