19 Janar 2021

Ramadani në forumin e punës të Ministrave të Bujqësisë nga Evropa Juglindore

Prishtinë, 17 nëntor - Zëvendësministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Nehat Ramadani mori pjesë në takimin e 14-të vjetor të punës së Ministrave të Bujqësisë nga Evropa Juglindore (EJL).

Tema të diskutimit në këtë takim të nivelit ministror, ndër tjerash ishin edhe bashkëpunimi rajonal dhe menaxhimi i resurseve natyrore në kohë pandemie.

Në këtë aspekt, zv. ministri Ramadani tha se Qeveria e Republikës së Kosovës, përmes një qasje pragmatike po tenton ta normalizoj por edhe ta përmirësoj gjendjen e fermerit, sidomos gjatë pandemisë COVID-19.

"Si hap që duhet potencuar këtu, më duhet ta theksoj pagesën dy herë të subvencioneve, të cilën po e realizojmë tani, që secili fermer jo vetëm të subvencionohet, por edhe të ndihmohet në kohën kur ai ka më së shumti nevojë", tha tutje zv. Ministri Ramadani.

Njëherit, në këtë forum u fol edhe rreth zhvillimeve të fundit të politikave bujqësore në kontekstin e procesit të përafrimit me politikat e Bashkimit Evropian dhe pandeminë në vendet e para-anëtarësimit.

"Si shteti më i ri në Evropë, mbetemi të orientuar drejt një Kosove evropiane, duke punuar drejt krijimit të mundësive për punësim në vendet rurale përmes diversifikimit rural, kështu duke e afruar sektorin tonë bujqësor me atë të shteteve të familjes së madhe evropiane", tha tutje zv. ministri Ramadani.

Ky takim është organizim i përbashkët mes Grupit të Përhershëm të Punës për Zhvillimin Rural (SWG) në Evropën Juglindore dhe Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave të Republikës së Serbisë.

Në fund të këtij takimi të gjithë pjesëmarrësit u dakorduan të japin inputet në konkluzionet e takimit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj ish kryetarit te Komunës së Ferizajt, Faik Grainca për peqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj aktivitet pranë Katedrales së Madhe të qytetit. (Pranë Katedrales, ora 13:00)

- Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural organizon ngjarjen promovuese të Master Planit të Ujitjes në Kosovë - #KIMP. (Platforma Zoom - https://zoom.us/j/96935761303?pwd=ek5QRFdZdXBCR0FKditlaTRwMWIvdz09, ora  13:30)