01 Dhjetor 2021

Ministri Faton Peci vizitoi kultivuesit e mollës

Kamenicë, 21 tetor - Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural,  Faton Peci me rastin e Ditës Botërore të Mollës, ka vizituar sot kultivuesit e kësaj kulture bujqësore në Komunën e Kamenicës, të cilët tashmë edhe kanë filluar vjeljen e këtij fruti.

Gjatë vizitës që u bëri plantacioneve të mbjella me mollë, Ministri Peci u njoh nga afër me procesin e vjelës së kësaj kulture, si dhe me ecurinë  e veprimtarive bujqësore të këtyre kultivuesve.

Me këtë rast, ai i përgëzoi ata për punën e tyre frytdhënëse dhe angazhimin e tyre për të prodhuar kultura cilësore.

“Kultivuesit e mollës dhe ata të kulturave tjera bujqësore do ta kenë përkrahjen përmes politikave të duhura dhe programeve të avancuara  bujqësore, për t’u krijuar kështu mundësi që kultivuesit në vendin tonë ta rrisin prodhimtarinë dhe cilësinë e prodhimeve bujqësore e krahas kësaj të bëjnë edhe modernizimin e infrastrukturës përcjellëse për kultivim.”, ka thënë Ministri Peci.

Ndër tjerash, ai ka theksuar se do të angazhohen në përmirësimin e kushteve për mbrojtje dhe kultivim të mollës dhe pemëve të tjera, për të arritur zëvendësimin e importit me prodhimeve vendore.

Ndryshe, përkrahja e MBPZhR-së për kultivuesit e mollës përmes pagesave direkte në kuadër të programit mbështetës të këtij viti është 400 euro për hektarë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2021 - Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dhe OJQ Të Drejtat e Grave organizojnë diskutimin për manipulimin mendor dhe keqtrajtimin psikologjik si elemente të dhunës në familje. (Hoteli Emerald, ora 9:45)
    
- Bëhet betimi i kryetarit të komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj dhe nënshkruhen deklaratat  solemne për marrjen e detyrës nga anëtarët e Kuvendit të komunës. (Salla e Kuvendit të komunës në Deçan, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës së Jugut. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Malishevës, ku do të bëjnë betimin anëtarët e Kuvendit dhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit të Komunës së Malishevës, ora 10:00)
    
- Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës mban konferencë të jashtëzakonshme për shkak të mos aprovimit të kërkesave për lirim të masave. (Te ish-Rilindja, kompleksi III nr. 42, ora 12:00)
    
- Grupi Parlamentar i AAK-së, në Kuvendin e Kosovës mban tryezën me temën: Ngritja enorme e çmimeve dhe jostabiliteti ekononomik. (Salla N – 506, ora 13:00)
    
- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale, dhe Hulumtime (SIT), bën lansimin e platformës: Ofrimi i shërbimeve online dhe fizikisht për kryerësit e veprave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore. (Hotel “Prishtina”, Prishtinë, ora 14:00)

- Galeria 17 me mbështetjen nga Swiss Cooperation Office në Kosovë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komuna e Prishtinës organizojnë ngjarjen Dinner party/ Make me coffee make me a sandwich, në kuadër të ekspozitës së kuruar nga Natalija Vujošević. (Galeria 17 rruga Henrik Bariç, nr.10, ora 18:00)

- Mbahet hapja zyrtare e edicionit të dytë të Festivalit “Art Without Limit International Film Festival”. (Kino Armata, ora 18:00)

- Asociacioni i Artistëve Vizual të Kosovës organizojnë hapjen e ekspozitës vjetore të anëtarëve të Asociacionit të artistëve vizual të Kosovës. (Galeria e Artëve të Kosovës, ora 19:00)