10 Dhjetor 2019

Drejtoria e Bujqësisë ndan mirënjohje për fermerin e bletishtes “Apimedica”

Mitrovicë, 20 nëntor - Drejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Ekrem Sadiku, sot ka mirëpritur në një takim fermerin e bletishte “APIMEDICA”, Hetem Bajraktarin, i cili doli fitues në garën ndërkombëtare të cilësisë së mjaltit, e cila ishte organizuar nga shoqatat vendore të Bletarisë, në bashkëpunim me Qeverinë e Kosovës, dhe në mes të komunës së Tetovës, në Maqedoni, me pjesëmarrës 15 shtete dhe 240 garues.

Me këtë rast, drejtori Sadiku, ka ndarë mirënjohje dhe ka uruar fermerin e vyer nga bletishtja “APIMEDICA”, për suksesin e treguar, duke marrë vendin e parë në garën ndërkombëtare të cilësisë së mjaltit, në mesin e numrit të madh të garuesve.

Gjithashtu ai u shpreh i lumtur që ishin pjesëmarrës edhe garuesit e qytetit tonë të rajonit të Shalës së Bajgores nga fshati Selac dhe Kotorr.

“Jam jashtëzakonisht i lumtur për ju dhe sukseset e treguara në këtë garë, ku u dëshmua edhe një herë përkushtimi dhe puna e palodhshme e fermerëve tanë. Ne do të vazhdojmë të punojmë së bashku që sektorin e bujqësisë ta zhvillojmë sa më shumë në komunën tonë. Komuna e Mitrovicës, me theks të veçantë rajoni  i Shalës së Bajgores, ka potencial të mjaftueshëm që sektori i bletarisë të zhvillohet, dhe në këtë mënyrë të ngrisim edhe cilësinë në tregun tonë ”, ka thënë Sadiku.

Ndërsa,  fermeri i bletishte “APIMEDICA”, është shprehur i kënaqur me mirënjohjen që ju nda në saje të suksesit të cilit kishte arritur, gjithashtu ka vlerësuar lartë mbështetjen e vazhdueshme nga Komuna e Mitrovicës, me ç’rast ka falënderuan drejtorin Sadiku,  për punë e tij të palodhshme.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 dhjetor 2019 - Ambasada e Francës në Kosovë, në bashkëpunim me OJQ-në Grupi kosovar për  Avokim, organizon një konferencë me fokus dhunën në baza gjinore, kundër grave nga pakicat rome, ashkali dhe egjiptiane. (Aleanca Franceze në Prishtinë, ora 9:30)

- Open Data Kosovo së bashku me Zyrën e Bashkimit Evropian organizon sesionin me titull "Si mund teknologjia të promovoj qeverisje të mirë të institucioneve publike". (Shtëpia e Europes, ora 9:30)

- Ambasadori i Shteteve te Bashkuara të Amerikës, Philip S. Kosnett, do të flasë në hapjen e Konferencës mbi Dezinformimin. (Hoteli Emerald, ora 10:00)

- Këshillit Prokurorial do të bën lansimin e ndërlidhjes së sistemeve elektronike të Prokurorit të Shtetit, prokurorive dhe Policisë së Kosovës. (Salla e takimeve te Këshillit Prokurorial, ora 10:00)

- Koalicioni i OJQ-ve për Javën Kundër Korrupsion organizon tryezë diskutimi lidhur me transparencen në financimin dhe në procesin e auditimit të partive politike, si qëndron Kosova në këtë aspekt?. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, Avokati i Popullit do të publikoj udhërrëfyesin elektronik për të drejtat e njeriut. (Bibloteka Kombëtare, ora 10:00)

- Sindikata e Zjarrfikësve të Kosovës organizon konferencë për shtyp lidhur me situaten e krijuar dhe problemet qe ballafaqohet ky shërbim Emergjent, si dhe situata e krijuar e pa kjart dhe konfuze qe pritet ta percjell edhe ne vitin qe vjenë. (Lokalet e BSPK-es, ora 11-të) 

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, do të bëjë homazhe në  Kompleksin Përkujtimor në Reçak. (Kompleksi Përkujtimor në Reçak, ora 11:30)

- Avokati i Popullit në bashkëpunim me shoqërinë civile në Kosovë për nder të shënimit të të Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut organizon marshin me moton “Çohu për të Drejtat e Njeriut”. (Sheshi “Skënderbeu”, ora 12:00)

- Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli do të mbajë konference për media. (Ministria e Punëve të Jashtme, ora 14:00)

- Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit nënshkruan kontratat e para në kuadër të projektit “Ndërtimi i rrugëve rajonale të Kosovës”, i financuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim. (Kabineti i Ministrit te Infrastrukturës dhe Transportit, ora 14:00)

- Koalicioni i OJQ-ve për Javën Kundër Korrupsion organizon tryezë diskutimi lidhur me amnistinë e korrupsinit të profilit të lartë - "sinjalizimet e padegjuara të korrupsionit nga drejtesia'. (Hotel Sirius, ora 14:00)

- Muzeu i Kosovës organizon hapjen e ekspozitës "Gjenocidi XX, ta kujtojmë të kaluarën, ta ndërtojmë të ardhmen" me autor Enver Hoxha. (Muzeu i Kosovës, ora 16:00)