09 Gusht 2022

BE dhe Komuna e Prishtinës shënojnë Ditën Botërore të Mjedisit me 100 pemë të reja

Prishtinë, 3 qershor - Ambasadori i Bashkimit Evropian në Kosovë Tomas Szunyog, kryetari i Prishtinës Perparim Rama dhe anëtarët e familjes së BE-së do të shënojnë sot Ditën Botërore të Mjedisit duke mbjellë pemë përgjatë shkallëve Arbëri në Prishtinë.

Ata do të finalizojnë mbjelljen e 100 pemëve të reja që do të kontribuojnë për ta bërë Prishtinën një qytet më të gjelbër dhe për të përfunduar korridorin e gjelbër të qytetit.

Ambasadori Szunyog dhe krytari Rama do të flasin në këtë aktivitet.

Pika e takimit do të jetë në majë të shkallëve Arbëri/Dragodan (lokacioni i hartës së Google), rruga Matush Krasniqi.

Palët do të zbresë shkallëve drejt rrugës Selim Berisha për prononcimin për media dhe për të mbjellë pemët e fundit nga 100 sosh që plotësojnë korridorin.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)