08 Gusht 2020

Autokombajnerët në Gjilan gati për korrje-shirje

Gjilan, 4 korrik - Komisioni Komunal për korrje-shirje është takuar sot me autokombanjerët e Gjilanit, të kryesuar nga drejtori i Bujqësisë dhe Pylltarisë, Ramiz Ramadani, ku janë diskutuar gjendja teknike e autokombajnave, kushtet, çmimi i korrjes dhe kushtet e furnizimit me karburante.

Nga autokombajnerët është kërkuar të presin vlerësimin e komisionit për të filluar korrje-shirjet për rreth 2 mijë e 100 hektarë grurw.

Kryetari i këtij Komisioni, njëherit drejtor i Drejtorisë për Bujqësi, Ramiz Ramadani, kërkoi mobilizim të të gjithë akterëve të përfshirë në fushatë, me qëllim të mbarëvajtjes së fushatës së korrje-shirjeve duke shtuar kujdesin edhe për ruajtjen e ambientit nga inicimi i mundshëm i zjarreve.

Ai kërkoi nga kombajnerët që të pajisen me aparate dhe pajisje tjera shtesë me qëllim të parandalimit të zjarreve eventuale që mund të jenë të rrezikshme në këtë periudhë kohore.

Gjithashtu, nga kombajnerët është kërkuar që të mos nxitojnë në fillimin e korrjes, para se komisioni ta vlerësoj pjekjen teknologjike të grurit dhe ta bëjë hapjen zyrtare të fushatës.

Përndryshe, në komunën e Gjilanit këtë vit janë të mbjella rreth 2100 hektarë grurë, 80 hektarë elb dhe 30 hektarë tërshërë, ndërkaq do të operojnë 60 autokombajna të mjaftueshëm për përfundimin e shpejtë dhe të suksesshëm të fushatës në koordinim të plotë për fillimin e koordinuar të grurit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Gusht 2020

 - Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës shqyrton planin operativ te punës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:30)

- Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj do të mbaj konferencë për media, në të cilën do të prezantoj aktivitetet e zhvilluara, si dhe rezultatet e arritura të ATK-së. (Qendra e Shërbimit të Tatimpaguesve, ish-ndërtesa e Gërmisë, ora 10:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora