29 Maj 2020

Të huajt nuk mund të hyjnë në Bullgari deri më 14 qershor

Sofje, 15 maj - Me urdhëresë të Ministrit të Shëndetësisë Kirill Ananiev përkohësisht ndalohet hyrja në Bullgari e të gjithë njerëzve, pavarësisht nga shtetësia e tyre, përmes të gjitha pikave të kalimit kufitar me transport ajror, hekurudhor apo me automjete.

Ndalimi është në fuqi nga 14 maji deri më 14 qershor 2020. Ai nuk vlen për bullgarët dhe familjet e tyre, të cilët jetojnë vazhdimisht në Bullgari, për specialistët e mjekësisë, personelin e kompanive të transportit, zyrtarët e huaj, të shtetasit e huaj të cilët punojnë mbi projektet infrastrukturore në vend, punëtorët sezonalë dhe ata, të cilët udhëtojnë për arsye humanitare.

Karantina 14-ditore në shtëpi apo në hotele është e detyrueshme për të gjithët që vijnë në Bullgari nga vende të tjera. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 30 Maj 2020

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizon konferencën për media ku do të shpalosen gjetjet preliminare nga monitorimi i aktiviteteve të prokurimit të Ministrisë së Shëndetësisë gjatë kohës së pandemisë. (Hotel Sirius, ora 11:00)