01 Shkurt 2023

Hakerat serbë sulmojnë faqen e Presidentit të Shqipërisë

Tiranë, 4 mars - Faqja zyrtare e Presidentit të Shqipërisë Bamir Topi është sulmuar sot nga hakerat serbë. Kjo duket se vjen vetëm një ditë pasi një grup hakerash kosovarë sulmuan faqen e Presidentit serb, në përgjigje të shkatërrimit të faqes së Presidentit të Kosovës Fatmir Sejdiu, e cila ishte sulmuar nga serbët pak ditë më parë.

Adresa e internetit www.president.al, e cila i përket Presidencës së Shqipërisë so në orët e pasdites ka qenë e pa disponueshme, ndërsa në faqen e saj të parë janë vendosur simbole kombëtare të serbisë, si dhe mbishkrime që pretendojnë se Kosova është Serbi.

Pak minuta me pare mesohet se ne adresen e Presidentit te Shqiperise ka pasur nderhyrje nga tekniket shqiptare qe e mirembajne ate dhe simbolet e mbishkrimet serbe jane hequr. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)