01 Shkurt 2023

Grekët duhanpirësit më të mëdhenj në BE

Athinë, 29 maj - Banorët e Greqisë u gjetën në vendin e parë në Bashkimin Evropian, sipas konsumit mesatar të produkteve të duhanit, tregoi hulumtimi i Eurobarometër.

Hulumtimi, i realizuar me rastin e 31 majit – dita botërore kundër pirjes së duhanit, ka treguar se madje 42 për qind e grekëve pijnë duhan (47 për qind burra dhe 38 për qind gra).

Mesatarisht në nivel të Bashkimit Evropian si jopirës të duhanit janë prononcuar 29 për qind e të anketuarve (35 për qind e meshkujve dhe 25 për qind e grave).

Vendin e dytë në listën e duhanpirësve më të mëdhenj janë banorët e Bullgarisë me 39 për qind, pas çka vijojnë hungarezët 38 për qind.

Mesatare më të ulët të duhanpirësve është vërejtur në Suedi 16 për qind dhe në Finlandë 21 për qind.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)