01 Shkurt 2023

Ballkani ka shansat e integrimit në takimin e Sarajevës

Londër, 31 maj - Integrimi i Ballkanit Perendimor, vazhdon të jetë një nga sfidat e fundit në ndërtimin e Evropës së Bashkuar demokratike, thuhet në një editorial të gazetës "Gardian".

I tërë rajoni i Ballkanit, do të ketë shansin që në takimin e Sarajevës, t’i bashkohet dinamikës së re të integrimeve evroatlantike, thuhet në një shkrim autorial të Sekretares amerikane të shtetit, Hillari Klinton, përfaqësueses së lartë të BE-së, Ketrin Eshton dhe shefit të diplomacisë spanjolle, Migel Angel Moratinos, të botuar sot në gazetën britanike, “Gardian”.

Integrimi i Ballkanit Perendimor, vazhdon të jetë një nga sfidat e fundit në ndërtimin e Evropës së Bashkuar demokratike. Zyrtarë të lartë të BE-së dhe Shteteve të Bashkuara, kanë pasur angazhime shtesë muajt e fundit në procese të ndryshme të “evropizimit” të Ballkanit, sundimit të ligjit dhe qeverisjes së mirë.

Shtetet e Bashkuara dhe Unioni Evropian, thuhet tutje në shkrimin autorial, në takimin e Sarajevës do të bëjnë të qartë porosinë: jemi të gatshëm tu ndihmojmë qytetarëve dhe liderëve të rajonit në ndërtimin e përbashkët të një të ardhme më të mirë, shkruajnë Hilari Klinton, Ketrin Eshton dhe Migel Angel Moratinos.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)