19 Mars 2019

ASK pjesë e takimit të agjencive dhe Grupit të Ekspertëve për treguesit SDG

Stokholm, 9 nëntor - Me ftesë të Statistikave të Suedisë dhe Agjencisë suedeze për koordinim dhe zhvillim ndërkombëtar (Sida), përfaqësues të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) të kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv, Isa Krasniqi, po qëndrojnë në Stokholm për të marrë pjesë në Takimin e 8-të të agjencive të ndryshme dhe Grupit të Ekspertëve për treguesit SDG (Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm).

Në këtë takim u prezantua dhe u diskutua nga Grupi i Ekspertëve për 17 qëllimet e Kornizën globale të treguesve SDG, veç e veç, zhvillimin e treguesve statistikorë dhe objektivat e Agjendës 2030 për zhvillim të qëndrueshëm.
 
Treguesit SDG janë klasifikuar në tri nivele (Tier I, II, III) përmes të cilave jepet një pasqyrë e qartë për zhvillimin e metodologjive dhe treguesve statistikorë.

Në këtë takim po marrin pjesë shtetet anëtare tw OKB-sw, institutet kombëtare të statistikave dhe organizata të tjera ndërkombëtare, si: UNSTAD, UNFPA, UNDP, UNESCO, UNECE, ILO, FAO, Eurostati, OECD, WHO, EEA, Banka Botwrore, FMN, Komisioni Evropian, etj.


Kalendari

Ngjarjet e datës 19 mars 2019 - Ministria e Integrimit Evropian feston 10 vjetorin e bashkëpunimit Kosovë – JICA”. (Hotel Swiss Diamond, ora 9:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon tryezën e diskutimit gjatë së cilës do të publikohen gjetjet e raportit nga monitorimi i Kontratave për furnizim me material shpenzues për Hemodializë për vitin 2018, në një diskutim me përfaqësues të institucioneve dhe shoqërisë civile. (Orion Conference Center, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit Ad-hoc për përpilimin e Kodit për rregullimin dhe menaxhimin e fushës së pensioneve dhe beneficioneve nga sigurimi social. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 10:00)

- Rrjeti i Grave të Kosovës organizon mbledhjen e radhës së Koalicionit për Barazi “Fuqizimi i pjesëmarrjes së grave në politikë”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal në Kosovë dhe Ministria e Vetëqeverisjes Lokale në Maqedoninë Veriore në koordinim me Zyrën e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe me përkrahjen teknike të ofruar nga Sekretariati i Përbashkët Teknik organizojnë Forumin Konsultativ. (Hotel International Prishtina, ora 11:00)

- Grupi Parlamentar i Lidhjes Demokratike të Kosovës mban konferencë për media. (Ndërtesa e Kuvendit, kati III, para sallës C301, ora 11:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban aktivitet. (Takimi me mediat bëhet pranë QKMF-së, te Qafa, ora 12:00)

- Promovohet romani “Rrota e Ujit” i autores Resmije Kryeziu. (Kolegji AAB, objekti V, te këndi i Librarisë, ora 12:00)

- Oda e Afarizmit të Kosovës organizon konferencë për media lidhur me Udhëzimet Administrative të cilat janë në mospërputhje me Ligjin për Minierat dhe Mineralet që po pengojnë zhvillimin e bizneseve të këtij sektori. (Zyret e OAK-së, ora 13:00)

- Mbahet mbledhja e rregullt e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 14:00)

- Ambasadori Kosnett do të vizitojë Zyrën Kombëtare të Auditimit të Kosovës ku do të merr pjesë në nisjen zyrtare të Njësisë për Luftimin e Mashtrimeve, e cila do të veprojë në kuadër të ZKAK. (Lokalet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, rr. Ahmet Krasniqi, Arbëri, ora 15:10)

- Lidhja Demokratike e Kosovës dega në Podujevë organizon manifestim me rastin e 29 vjetorit të themelimit. (Restaurant Ora, ora 17:00)