17 Gusht 2022

Viti shkollor do të jetë i ndarë vetëm në dy gjysmëvjetore

Prishtinë, 22 qershor - Ngarkesat administrative që janë evidentuar dhe ngarkesa me letra e formularë, shpesh të panevojshme kanë bërë që Ministria e Arsimit të reflektojë e të shqyrtojë mundësinë për ndryshime.

Përveç kësaj, ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka deklaruar se ky ndryshim do të bëhet me kërkesë të vetë nxënësve, mësimdhënësve por edhe prindërve.

“Për vlerësim sa më objektiv, të drejtë, transparent, valid e më praktik, të nxënësve, me Udhëzimin e ri Administrativ, i cili është në diskutim publik, viti shkollor është paraparë të jetë i ndarë në dy periudha kohore gjysmëvjetori i parë dhe gjysmëvjetori i dytë”, deklaroi ministrja Nagavci, në postimin e saj në Facebook.

Këtë Udhëzim Administrativ, ajo edhe e ka publikuar duke kërkuar nga qytetarët që deri të mërkurën, të japin sugjerimet e tyre për plotësim-ndryshim.

“Ndryshimi i këtij dokumenti të rëndësishëm, është iniciuar me kërkesë të mësimdhënësve, nxënësve e prindërve, pasi që është vlerësuar se ndarja e vitit shkollor në tri periudha, siç ka qenë deri më tani, paraqet sfida dhe vështirësi të shumta, ngarkesë të panevojshme formale e administrative dhe rrezikon përmbajtjen e materies vlerësuese”, deklaroi Nagavci.

Ajo tha se udhëzimi i ri Administrativ reflekton në përmbajtje cilësore të vlerësimit të nxënësve, shkarkimin e ngarkesës administrative për mësimdhënësit si dhe  informimin me kohë të nxënësve dhe prindërve për suksesin dhe rezultatin e nxënësve në lëndët e caktuara.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)