29 Mars 2020

Universiteti i Prishtinës shënon sot 50 vjetorin e themelimit

Prishtinë, 15 shkurt - Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina" shënon sot 50 vjetorin e themelimit të tij me ceremoni solemne.

Në ceremoninë e 50 vjetorit të UP-së të pranishëm do të jenë qeveritarë, rektorë nderkombetarë dhe vendorë, perfaqesues të misioneve diplomatike, donatorë e partnerë të tjerë.

Themelimi i Universitetit të Prishtinës ishte një ngjarje historike për popullin e Kosovës dhe sidomos për kombin shqiptar.

Kuvendi themelues i Universitetit të Prishtinës u mbajt më 13 shkurt 1970, kurse dy ditë më vonë , më 15 shkurt 1970 u mbajt edhe mbledhja solemne e Kuvendit dhe data e 15 shkurtit u shpall Ditë e Universitetit të Prishtinës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 28 mars 2020

- Kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri viziton Drejtorinë e Arsimit për ta parë procesin e mësimit online. (Dejtoria e Arsimit në Gjilan, ora 10:30)

- Kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri mban takim me Komitetin për mbrojtje dhe shpëtim kundër Covid-19 dhe Qendrën Operative Emergjente (Kampsui i Shkollave të Mesme në Gjilan, ora 11:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e PDK-së në Prishtinë, ora 16:30.