03 Qershor 2020

Universiteti i Prishtinës rangohet më lartë në Webometrics

Prishtinë, 21 shkurt - Përpjekjet e akterëve në kuadër të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” për ngritjen e profilit akademik të UP-së kanë prodhuar një rezultat të shkëlqyer. Si rrjedhojë e kësaj, universiteti ynë tashmë rangohet shumë më lart se më parë në databaza botërore të rangimit të universiteteve.

Në fund të muajit janar të këtij viti, është shpallur versioni më i ri i rangimit të universiteteve nga Webometrics, rangim i cili Universitetin e Prishtinës e pozicionon rreth 2000 pozita më lart se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Në një përditësim të ri të rangimit nga Webometrics, pozicioni i Universitetit të Prishtinës është ndryshuar nga pozita e 1471-të në pozitën e 2668-të. Me anë të kësaj komunikate, dëshirojmë të sqarojmë për opinionin dhe të gjithë të interesuarit e tjerë shkaqet e këtij ndryshimi teknik. Webometrics deri më tani e ka përfshirë në rangimin e Universitetit të Prishtinës edhe Universitetin e Mitrovicës, të administruar nga institucionet paralele në veri, i cili mban në mënyrë të paligjshme emrin Universiteti i Prishtinës. Ngritja në rangim e Universitetit të Prishtinës për mbi 2000 pozita është rezultat i punës së çmuar të stafit akademik të universitetit, që me publikimet shkencore e ka ngritur profilin akademik të UP-së. Tashmë, profili i Universitetit të Prishtinës është pastruar nga llogaritë e universiteteve tjera.

Ne sigurojmë që menaxhmenti i Universitetit të Prishtinës mbetet i përkushtuar që kontributi shkencor i stafit të UP-së të vlerësohet, promovohet dhe të intensifikohet, në mënyrë që UP-ja të vijojë ngritjen e profilit akademik kudo në botë, si dhe të vazhdojë të jetë pararojë e shkencës në Kosovë dhe rajon.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë ku raporton Drejtorit te AKI-së Kreshnik Gashi lidhur me gjendjen e sigurisë gjate periudhës se pandemisë dhe situatën aktuale. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë për votimin  për votimin e Qeverisë. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00) 
   
- Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruan kontratën për Bursën Olimpike Tokyo 2020 me mundësin, Egzon Shala. (Zyret e KOK-ut në Shtëpinë e Sportit, 13:00)