04 Korrik 2020

Universiteti i Prishtinës, në tetor me rektor të ri

Prishtinë, 15 maj - Ministri i Arsimit, Ramë Buja, ka nënshkruar udhëzimin administrativ për të legalizuar zgjedhjet në Universitetin e Prishtinës, që do të mbahen në nivel të këtij universiteti.

Ky udhëzim administrativ, i është dërguar sot Rektoratit. Zgjedhjet e studentëve, sipas zyrtarëve të Rektoratit do të fillojnë së shpejti, për të dal me rezultate në ditët e para të qershorit.

Ndërsa, zgjedhjet në nivel universiteti, përfshirë dhe rektorin e ri, sipas këtij vendimi, duhet të jenë të përfunduara në fund të shtatorit.

Zgjedhjet duhet të kryhen më 1 tetor, është ultimatumi i këtij udhëzimi. Universiteti i Prishtinës, do të nis vitin e ri akademik me studentë, dekanë dhe rektor të ri.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)