19 Shtator 2020

UBT fillon bashkëpunimi me Universitetit Masarykova

Prishtinë, 13 tetor - Presidenti  i  Universitetit për Biznes dhe Teknologji (UBT) Prof. Dr.  Edmond Hajrizi  gjatë qëndrimit të tij në Republikën  e Çekisë zhvillo një mori takimesh me personalitete të botës akademike dhe institucioneve tjera.

Ndaj me këtë rast vlen të theksojmë edhe takimin me rektorin e Universitetit  Masarykova  me  Prof. Dr.  Mikulash  Bek, në qytetin Borno të Çekisë.

Përpos mikpritjes së përzemërt z. Bek  shprehi gatishmëri  për bashkëpunim ndëruniversitar në të gjitha nivelet e studimit e sidomos në fushën e doktoratës dhe shkëmbimin e  studentëve.

Po ashtu të dyja palët  vizituan  kampusin e ri universitar të Universitetit  Masarykova dhe parqet industriale që janë në kuadër të universitetit.

Sipas palëve në fjalë  bashkëpunimi ndëruniversitar  në mes UBT-së dhe Universitetit  Masarykova  do të arrihet brenda një kohe të shkurtër.

Në bazë të bisedave që patën mes udhëheqësit e institucioneve në fjalë Presidenti i UBT-së Dr. Hajrizi, u nda i kënaqur me të arritura e Universitetin e Masarykova, sidomos më programet e studimit më teknologjinë më moderne, me stafin akademik dhe me arritjet e studenteve.

Universitetit Masarykova për nga numri i studentëve është i dyti në Republikën e Çekisë,  numëron një numër të konsiderueshëm të mësimdhënësve dhe ka marrëveshje shumta bashkëpunimi me universitete ndërkombëtare, numri i të diplomuare është i krahasueshëm me universitete  më të mëdha në botë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Shtator 2020

- Për nder të 100 vjetorit të shpalljes së Tiranës Kryeqytet, “Muzeu Lëvizës”, Komuna e Prishtines bashkë me Muzeun e mirëpresim edhe nënkryetaren e Bashkisë së Tiranës, Anuela Ristani dhe drejtoreshën ekzekutive të Unioni i Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo hapin 'Muzeu Lëvizës'. (Sheshi 'Ibrahim Rugova', ora 10:00)

- Let’s Do It Kosova në kuadër të Lëvizjes Globale “Let’s Do It World” sjell përsëri në Kosovë “Ditën e Pastrimit të Botës 2020” ku do të fillojë me aktiviteti te pastrimin e qytetit nga mbeturinat. (Në afërsi të stadiumit “Fadil Vokrri”, lokacioni te parkingu i autobusëve, ora 11:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Muzeun e Kosovës. (Muzeu i Kosovës, ora 11:30)

- Let’s Do It Kosova vazhdon me aktivitetin e dytë qëndror për shënimin e “Ditës së Pastrimit të Botës 2020”. (Parku i Qytetit të Prishtinë, ora 13:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media në të cilën flasin Kryetari i LV-së, Albin Kurti dhe Sekretari për Marrëdhënie me Jashtë, Kreshnik Ahmeti. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Kopshtin me Bazë në Komunitet “Cicërimat”. (Kopshtin “Cicërimat”, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Parku Germia. (Parku Germia, ora 15:00)