21 Prill 2021

UBT bashkëpunon me Universitetin Teknik të Çekisë

Prishtinë, 17 tetor - Presidenti i Universiteti për Biznes dhe Teknologji UBT, Prof. Dr. Edmond Hajrizi gjatë qëndrimit të tij në Pragë të Republikës së Çekisë zhvilloi një varg takimesh me rëndësi, ku njëkohësisht u takua me krerët më të lartë të Universiteteve të vendit në fjalë.

Gjithashtu Presidenti i UBT së, z. Hajrizi u takua edhe me prorektorin e Universitetit Teknik me Prof. Ing. Jiri  Bila, Dr Sc.

Më konkretisht dy krerët e dyja institucioneve biseduan për të gjitha mundësit e bashkëpunimit në një të ardhme të afërt në të gjithë nivelet e studimit si mastar dhe atë të doktoratës dhe për projektet e përbashkëta në atë evropian dhe regjional, shkëmbimin e literaturës më të avancuar, dhe për çështje tjera akademike të rëndësishme për të dy institucionet dhe të dy vendet.

Gjatë bisedës që patën Bila u nda i kënaqur me studimet që ofron UBT-ja.

Universitetit Teknik numëron një numër të madh të studentëve dhe të mësimdhënësve dhe ka marrëveshje shumta bashkëpunimi me universitete ndërkombëtare, numri i të diplomuare është i krahasueshëm me universitete më të mëdha në botë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Prill 2021 - Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Bleron Ramusholli për vepren penale 'Dhunimi'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere mban mbledhjen e radhës në të cilën do të behët shqyrtimi i Programit të Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës dhe Kornizës Afatmesme të Shpenzimeve të Kuvendit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00)