14 Korrik 2020

Të gjitha organizatave studentore u lejohet pjesëmarrja në zgjedhje

Prishtinë, 29 maj - Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ramë Buja ka marrë vendim që të gjitha organizatave studentore të interesuara për pjesëmarrje në zgjedhjet studentore në Universitetin e Prishtinës, sipas listave të organizatave studentore të dorëzuara dhe të certifikuara nga Komisioni Zgjedhor për Zgjedhjet e Studentëve të UP-së, t’u lejohet pjesëmarrja në zgjedhje.

Në vendimin e ministrit Buja thuhet se: “Asnjë studenti të Universitetit të Prishtinës nuk i mohohet e drejta për të zgjedhur dhe për t’u zgjedhur, përjashtimisht atyre që bien ndesh me nenin 3, pika 3 dhe 4 e Rregullores për Zgjedhjet e Studentëve të UP-së”.

Pra, nene këto që privojnë nga e drejta për pjesëmarrje në zgjedhje, studentët të cilët kanë përsëritur vitin, si dhe ata, të cilët janë në organe drejtuese të subjekteve politike.

Në vendim po ashtu thuhet se të gjitha organizatat studentore, të cilat certifikohen për pjesëmarrje në zgjedhje, si dhe të gjithë studentët obligohen që gjatë procesit zgjedhor të respektojnë rregullat e zgjedhjeve.

Këtë vendim, ua ka komunikuar vet ministri Buja studentëve protestues para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës.

Ky vendim i ministrit i dha fund protestës së organizuar nga Lëvizja Studentore – Studim, Kritikë, Veprim, të cilët kanë protestuar me arsyetimin se organizata e tyre është certifikuar me kusht për pjesëmarrje në zgjedhjet studentore.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 Korrik 2020 - Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës mban konferencë për media, në të cilën do të prezantohet raporti "Dekada e sigurisë 2010-2019" si dhe do të bëhet edhe prezantimi i përgatitur nga Policia e Kosovës, të ashtuquajtur:" Gjendja e sigurisë në trafikun rrugor". (Ndërtesa e Ministrisë sē Infrastrukturës, ora 10:00)

- Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë organizon konferencën online me temën “Sfidat në procedimin e krimeve të luftës në Kosovë-cila është rrugëdalja?” (zoom.us/j/93560389814, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

 - Mbahet dëgjimi publik për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023 me grupin e Grave-Buxhetimi gjinor dhe të gjithë OJQ-të (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 15:00)

- Në prani të Ambasadorit Gjerman, Christian Heldt dhe drejtori të GIZ, David Oberhuber do të nënshkruhet një partneritet publik-privat midis GIZ dhe Kolegjit Heimerer me qëllimi zbatimin e masave të menaxhimit të higjienës sipas hulumtimit më të fundit të Covid-19 që do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme sigurinë e pacientëve dhe stafit në spitalet publike në Kosovë dhe do të parandalojë përhapjen e koronavirusit brenda këtyre institucioneve. (Tek Kolegji Heimerer, ora 15:00)

- Mbahet dëgjimi publik me Biznese të komunës së Rahovecit. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 16:00)

-  Demokraci për Zhvillim organizon  sallonin e radhës me temën “Ndikimi i pandemisë në punësimin e grave”. (Përmes platformës Google Meet, ora 17:00)

-  Ambasada e Francës permes rrjeteve sociale kremton Festën kombëtare franceze. (https://www.facebook.com/FranceauKosovo/,  ora 18:00)