20 Shtator 2020

Sot fillon edicioni i shtatë i Shkollës Dimërore të BE-së

Prishtinë, 3 shkurt - Zyra e Bashkimit Evropian, Universiteti i Prishtinës dhe Shoqata e të Diplomuarve e Skemës së Profesionistëve organizojnë edicionin e shtatë të Shkollës Dimërore të BE-së nga sot deri më 6 shkurt.

Temat e këtij edicioni janë mbrojtja e mjedisit dhe sfidat kryesore me të cilat përballet Kosova në këtë fushë.

Shkolla dimërore organizohet në kuadër të Skemës së Profesionistëve të Rinj, projekt ky i financuar nga BE-ja dhe i zbatuar nga Këshilli Britanik.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)