22 Janar 2019

Prezantohet ndërtimi i shkollave me Partneritet Publiko-Privat

Prishtinë, 6 nëntor - Sot në Komunën e Prishtinës, u bë prezantimi i projektit për ndërtimin e shkollave me PFI (Private Finance Initiative).

Kompanitë e interesuara u informuan për projektin në përgjithësi; për funksionimin e atyre shkollave; për termat e projektit dhe ndarjen e rreziqeve; për projektet konceptuale; për kërkesat e projektimit dhe ndërtimit; për shërbimet dhe kërkesat e mirëmbajtja; si dhe për fazat deri në realizimin e projektit.

Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) është mandatuar nga Komuna e Prishtinës si këshilltari kryesor i transaksionit.

 IFC do të punojë në strukturimin e transaksionit me Partneritet Publiko-Privat, dhe do ta ndihmojë Komunën në ekzekutimin e një procesi të hapur, transparent dhe konkurrues të ofertimit për përzgjedhjen e investitorit privat.

Gjatë muajve nëntor dhe dhjetor 2018 do të bëhet promovimi dhe strukturimi i transaksionit, përderisa në janar 2019 do të hyjmë në procesin e parakualifikimit.

Fillimi i procedurave tenderuese do të bëhet në shkurt të vitit të ardhshëm, kurse nënshkrimi i kontratës me kompaninë fituese parashihet të bëhet në muajin maj 2019.

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Mbahet programi i seminarit përmbyllës i projektit të binjakëzimit “Përkrahja e mëtejme e arsimit në sigurinë  publike në Kosovë”. (Akademia e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri, ora 10:00)

- Punëtorët teknik te disa shkollave të Prishtinës protestojnë në shenjë pakënaqësie lidhur me mos rritjen e pagave si dhe neglizhenca e Komunës së Prishtinës për t'i kthyer këta punëtorë nën menaxhim të Komunës sipas ligjit mbi Kryeqytetin e Kosovës. (Para Komunës se Prishtinës, ora 11:00)

- Komisioni për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal mban mbledhjen e parë për ketë vit në të cilën do te shqyrtojë Projekt Statutin e Trepçes dhe Raportin e Panelit për zgjedhjen e Bordit të NP KOSTT. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 11:00)

- Mbahet debati me temën 'Pozita dhe problemet e komuniteteve jo-shumicë në Kosovë'. (Qendra Mediale në Çagllavicë, ora 11:00)

- Profesori në Universitetin e Kembrixhit, Marc Weller, do të mbajë ligjëratë për studentët e UBT-së me temë “Dialogu Kosovë - Serbi: Sfidat dhe rruga përpara”. (Kampusi i UBT-së, ora 16:00)

- Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova dhe Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të Rumanisë, Daniel Onişor do të paraqesin prioritetet e Presidencës së Rumanisë të Këshillit të Bashkimit Evropian. (Restorant Rroni në Veternik, ora 18:00)