03 Qershor 2020

ORCA prezanton monitorimin e transparencës në Universitetet publike

Prishtinë, 27 shkurt - Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) organizon tryezën me temë “Universitetet publike - sfidat rreth organizimit të tyre” për diskutim rreth transparencës dhe ndikimit politik në këto institucione.

ORCA do të bëjë prezantimin e rezultateve të monitorimit të ORCA-s lidhur me transparencën, ndërkaq panelist në diskutim do të jetë edhe Arton Demhasaj - Drejtori i Organizatës “Çohu!”, e cila ka bërë më parë një hulumtim për ndikimet politike në këto institucione.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Qershor 2020 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë ku raporton Drejtorit te AKI-së Kreshnik Gashi lidhur me gjendjen e sigurisë gjate periudhës se pandemisë dhe situatën aktuale. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00) 

- Kuvendi i Kosovës mban seancë për votimin  për votimin e Qeverisë. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të vendos vazo dekorative gjelberuese në sheshin Bill Klinton. (Shshi Bill Klinton, ora 11:00)
  
- Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruan kontratën për Bursën Olimpike Tokyo 2020 me mundësin, Egzon Shala. (Zyret e KOK-ut në Shtëpinë e Sportit, 13:00)