26 Maj 2020

Një grup i arbëreshëve të Zarës vizitojnë Prishtinën

Prishtinë, 27 prill - Organizuar nga Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, sot në Prishtinë do të vijë një grup i arbneshëve të Kroacisë.

Në mesin e tyre do të ketë studentë të Dalmacisë, drejtorë të tri shkollave dhe përfaqësues nga Ministria Kroate e Arsimit, drejtorë të arsimit të Zarës, profesorë fakulteti, si dhe nxënës të shkollës fillore “Kruno Krstic” dhe të gjimnazit “Vladimir Nazaro” të Zarës.

Gjatë vizitës në Prishtinë ata do të vizitojnë katedralen “Nëna Terezë”; Ministrinë e Diasporës dhe Investimeve Strategjike dhe Muzeun Kombëtar në Prishtinë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)