21 Prill 2021

Ministri Buja inauguroi punëtorinë për përpunimin e ushqimit

Prishtinë, 21 tetor - Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ramë Buja, ka inauguruar “Punëtorinë për Përpunimin e Ushqimit” në Shkollën e Mesme Bujqësore “Abdyl Frashëri” në Prishtinë.

Ministri Buja fillimisht ka uruar nxënësit dhe pedagogët e shkollës për sukseset, të cilat i kanë arritur, veçmas për përurimin e kuzhinës, që është pjesë e punës praktike.

“Kam kënaqësinë që gjendem në një institucion të tillë shkollor, i cili ka bërë një punë shumë serioze, tradicionale, bashkëkohore të ndihmuar edhe nga miqtë tanë të përhershëm, ndihmë të cilën mund ta kompensojmë vetëm me punë serioze, angazhim dhe profesionalizëm kur nxënësit e arrijnë këtë gjë” theksoi ministri.

Ministri i Arsimit vlerësoi se arritja e këtij niveli të mësimit teorik dhe praktik në këtë shkollë është shembull i mirë që duhet të merret nga shkollat tjera, se si duhet të lidhet teoria me praktikën. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Prill 2021 - Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Bleron Ramusholli për vepren penale 'Dhunimi'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere mban mbledhjen e radhës në të cilën do të behët shqyrtimi i Programit të Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës dhe Kornizës Afatmesme të Shpenzimeve të Kuvendit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00)