09 Gusht 2020

Kosova strehë për nxënësit dhe studentët e Sirisë


Prishtinë, 28 gusht - MASHT do t’iu dalë në ndihmë nxënësve dhe studentëve sirianë të cilët janë me prejardhje shqiptare.

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) do t’u mundësojë një grupi nxënësish dhe studentësh shqiptarë nga kjo vatër e krizës që të vazhdojnë shkollimin e tyre në shkollat dhe universitetet e Republikës së Kosovës, varësisht nga niveli ku i kanë ndërprerë.


Këtë lajm e ka konfirmuar për Epokën e re\" zëvendësministri i Arsimit, Nehat Mustafa.

“Qeveria e Republikës së Kosovës, do të ofrojë ndihmën e duhur në sitemtimin e tyre në instiucionet përkatëse të arsimit para uneirvsitar dhe universitar, në mënyrë që atyre t’u mundësohet vazhdimi i shkollimit”, ka thënë Mustafa.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)