27 Nëntor 2022

Komiteti Evropian i Sindikatave për Arsim solidarizohet me kërkesat e SBASHK-ut

Prishtinë, 18 janar - Përfaqësuesit e SBASHK-ut kanë realizuat një takim nga larg me drejtoren e përgjithshme të Komitetit të Sindikatave të Arsimit të Evropës, znj. Suzan Flocken ku e kanë njoftuar për gjendjen në arsim dhe për kërkesat legjitime të anëtarësisë, por edhe për mungesën e gatishmërisë për zgjidhje të këtyre dy kërkesave nga ana e Institucioneve  të Kosovës.

Znj. Flocken në emër të ETUCE-s, që përfaqëson 127 sindikata arsimore me 11 milionë anëtarë, i është drejtuar  Kryeministrit Hoti dhe Ministrit në MASH, Ramë Likaj  duke shprehur solidaritetin dhe mbështetjen e fuqishme për SBASHK-un, që është anëtare e këtij Komiteti, e  duke kërkuar  dialog dhe zgjidhje të drejtë të këtyre dy  kërkesave legjitime.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)