11 Dhjetor 2019

Galanteria fituese për garën e arsimit dhe aftësimit profesional

Prishtinë, 14 dhjetor - Kompania Galanteria është shpallur sot fituese në për garën  e arsimit dhe aftësimit profesional të organizuar nga Oda Ekonomike e Kosovës dhe donatorët vendor dhe ndërkombëtar.

Peter Gerash , nga GIZ-i me këtë rast tha se pas një muaji pas hapjes solemne te garës, me specifike se disa gara me herët po shpërblehet një kompani e cila ka kontribuar në lëmin e arsimit dhe  aftësimit profesional.

“Ky çmim ka rëndësinë e vet më te madhe morale se sa materiale”, tha zoti Gerash.

Duke iu falënderuar për përkrahjen kësaj iniciative të asociacioneve te shumta, kryetari Gërxhaliu theksoi se ata bënë të mundur fillimin dhe zhvillimin e projektit të aftësimit profesional në Kosovë.

“E kam thënë edhe më parë, nuk dua të mburrem me atë që në Kosovë çdokush studion, por dua të mburrem me atë që në Kosovë gjithkush të punon”.

Kryetari i OEK-ut tha se nuk pajtohem me qasjen institucionale se ne Kosove ka fuqi te lire punëtore, “por duhet të mburremi se kemi fuqi te arsimuar dhe aftësuar punëtore dhe ne këtë drejtim partneriteti me donator, qoftë me GiZ-in, qofte me Sviskontaktin, Ambasadën Norvegjeze dhe të tjera është më se i mirë se ardhur”.

“Njëkohësisht duhet theksuar se komuniteti i biznesit është solidarizuar me këto aktivitete dhe ka dhënë kontributin e vet dhe me këta partner do të bëjmë një shpirt garues që këtë mirënjohje çdokush ta ketë ne vitrinat e veta, tha kryetari Gërxhaliu.

Ai theksoi se investimi në edukim është investim në ardhmëri.

“Të gjithë e kemi ëndërr që ta forcojmë ardhmërinë e Kosovës. E tërë kjo do të behët nëse e forcojmë bashkëpunimin me donatorët dhe i bartim përvojat e tyre”, ka kreu i OEK-ut.

Këshilltar i Ministrit të Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Ragip Goshi me ketë rast ka thënë se ky është një lajmë i rëndësishëm i fund vitit.

“Sistemi i arsimit në Kosovë është i përqendruar në arsimin dhe aftësimin profesional . ne si Ministri ketu e shohim perspektiven e aftësimit të gjeneratës së re për punë dhe mundësinë e absorbimit të bizneseve të kësaj fuqie punëtore. Aktiviteti i ynë është i ndërlidhur me OEK-un në shumë dimensione. OEK-u jep kontribut të çmueshëm në Këshillim për Arsimin dhe Aftësimin Profesional”tha këshilltari i ministrit të arsimit.

Drejtori menaxhues i Kompanisë Galanteria Muhamet Ymeri duke u falënderuar për çmimin e ndarë theksoi se ai i obligon që në të ardhmen edhe më shumë të punojnëe në lëminë e arsimit dhe aftësimit profesional.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 dhjetor 2019 - Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë lanson platformën "Forumi i Gruas për Siguri”, aktivitet ky që implementohet në kuadër të projektit “Ndërtimi i Qëndrueshmërisë: Komunitetet kundër Ekstremizmit të Dhunshëm". (Hotel Sirius, ora 9:00)

- Aksion për Nëna dhe Fëmijë organizon konferencën për përmirësimin e cilësisë me temë "Mbështetja në të ushqyerit me gji nëpër QMF". (Hotel Sirius. ora 9:00)

- Koalicioni i OJQ-ve për Javën Kundër Korrupsionit organizon tryezë diskutimi lidhur reformën e sistemit të drejtësisë në Kosovë, si dhe sfidat e deritanishme me të cilat sistemi gjyqësor dhe prokurorial është ballafaquar vazhdimisht. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Avokati i Popullit organizon 'Ditët e hapura me qytetarë të Pejës" ku do të takojë në mënyrë individuale secilin qytetarë që lajmërohet për takim, duke u respektuar parimi i konfidencialitetit, që të parashtrojnë ankesat e tyre për shkeljet eventuale apo t'i drejtohen për këshilla, në rast të shkeljes së të drejtave të njeriut nga autoritetet publike. (Zyra e Institucionit të Avokatit të Popullit në ndërtesën e Komunës së Pejës,, ora 10:00)

- Oda e Afarizmit Të Kosovës organizon promovimin e librit për biznes "Nga zero në njëqind", të autorit Dritan Shpuza. (Salla e konferencave Orion përballë Kino ABC,  ora 10:00)

- Administrata Tatimore e Kosovës do të mbaj konferencë për media, në të cilën Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj,  do të prezantoj rezultatet e aktiviteteve për mbledhjen e borxheve, me theks të veçantë aktivitetet për konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve borxhlinj. (Zyra Qendrore e ATK-së, ora 11:00)

- Bëhet promovimi i librit "Traumatologjia e sistemit osteomuskular" e autorit, Prof.dr. Cen Bytyqi. (Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani”, ora 11:00)

kryetari i degës së PDK-së në Prizren z.Shaqir Totaj, nesër mban konferencën e radhës. (Zyret e degës në Prizren, ora 11:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve dhe rrjeti i marketeve Viva Fresh Store organizojnë hapjen e Ekspozimit dhe Promovimit të Prodhimeve Vendore në kuadër të “Javëve të Biznesit Kosovar 2019” me moto: Unë Konsumoj Produkte Vendore, Po JU? (Objekti i Viva Fresh Store Adresa, Rruga e Tiranës -Prizren, ora 13:00)  

- Koalicioni i OJQ-ve për Javën Kundër Korrupsionit organizon tryezë diskutimi me temë "Lufta për meditje - politikat kundërthënëse të qeverisë për udhëtimet zyrtare. (Hotel Sirius, ora 14:00)

- Këshilli Drejtues i Sindikatës se Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës mban takim lidhur në të cilin do të diskutojë situatdn aktuale, nëse pagat nuk merren me Ligjin e ri të Pagave, se cilat do të jenë veprimet sindikale duke respektuar fuqishem zërin e andtaresisë të cilën përfaqësojnë. (Zyrat e SBASHK-ut, ora 15:00)

- Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur organizon bisedën hapur te titulluar “Metodologjia e re per zgjërim: pengesë apo inspirim”. (Swiss Diamond, ora 18:00)

- Federata e Futbollit e Kosovës organizon koktejin e fundvitit me gazetarë. (Hotel “Venus” në afërsi të Lipjanit, ora 18:00)