27 Maj 2020

ETEA publikon hulumtimin për lexueshmërin në shkollat e Prishtinës

Prishtinë, 7 maj - Organizata Jo Qeveritare ETEA organzion sot publikimin e raportit hulumtues “Lexueshmëria në shkollat e mesme të ulëta publike të Komunës së Prishtinës”, ngjarje kjo që do të zhvillohet në Bibliotekën “Hivzi Sulejmani”.

Raporti sjellë të dhëna mbi nivelin e leximit dhe shprehitë e fëmijëve në raport me librin dhe faktorët ndikues në këtë gjendje.

Roli dhe ndikimi i familjes dhe shoqërisë, ndikimi i shkollave dhe ndërveprimi e fëmijëve me teknologjinë, bazuar mbi rezultatet e dala, do të diskutohen në këtë ngjarje në të cilën do të jenë të pranishëm, ndër të tjerë krerë dhe përfaqësues të MASHT-it, DKA-së, DKRS-së, tutje drejtorë dhe përfaqësues të shoqërisë civile, shkollave të mesme dhe fillore të Prishtinës, mësimdhënës, prindër, nxënës dhe studentë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Maj 2020 - Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton kërkesën e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore, shqyrton po ashtu Programin e Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)
 
- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Raportin e Ministrisë së Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, N 302, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)

- Komisioni për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media shqyrton Raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Media. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00 - pa prezencën e mediave)

- Disa Organizata Jo Qeveritare dorezojn  Peticionin - 'Mos na helmoni!' - kundër deponisë së hirit të Korporatës Energjetike të Kosovës. (Tek Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit, ora 13:00)

- Komuna e  Rahovecit, organizon debat publik me qytetarët për Taksa Komunale. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, Rahovec, ora 13:30)

- Me hapjen e një përkujtimore të dedikuar viktimave të vetëvrasjes përmbyllet kampanja 'Linja e Jetës'. (Mbrapa Rektoratit në kampusin e Universitetit të Prishtinës, ora 16:00)