27 Nëntor 2022

Dorëheqjet po e dëmtojnë procesin e ri akreditimit te Universiteteve

Prishtinë, 15 shkurt - Konferenca e Rektorëve e Universiteteve Publike të Republikës së Kosovës në mbledhje diskutoi për mbarëvajtjen e procesit te ri akreditimit të institucioneve te arsimit të lartë në Kosovë dhe të programeve studimore.

Konferenca e Rektorëve shprehu shqetësimin e vet për gjendjen e krijuar ne KSHC pas dorëheqjeve së dy anëtarëve vendore, duke vlerësuar se këto dorëheqje në ketë situatë zgjedhore e dëmtojnë procesin e ri akreditimit dhe procesin e rikthimit te Agjencisë se Kosovës për Akreditim ne ENQA dhe EQAR.

Konferenca e Rektoreve inkurajon KSHC-ne dhe Drejtorin Ekzekutiv te Agjencisë se Kosovës për Akreditim qe, sa me pare dhe ne bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit e te Shkencës te gjejne zgjidhjen e duhur sa me shpejt per te dale nga situata e krijuar e bllokimit te KSHC-se.

Konferenca e Rektoreve shprehet e gatshme te ofroje tere përkrahjen e duhur për konsolidimin dhe rifillimin e punës se KSHC-se dhe rikthimit ne ENQA dhe ne EQUAR.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)