19 Shtator 2020

Arsimi shtyllë e zhvillimit ekonomik të Kosovës

Prishtinë, 27 korrik - Aleanca Kosovare e Bizneseve në kuadër të përpjekjeve të saja për tejkalimin e krizës gjatë kohës së Pandemisë po zhvillon aktivitete të ndryshme vetëdijësuese duke mbrojtur së pari shëndetin publik dhe së dyti për ta mbajt biznesin aktiv duke ju ofruar informata mbështetëse por edhe duke kërkuar vazhdimisht masa lehtësuese nga Qeveria e Kosovës për të gjithë operatorët ekonomik të cilët po ballafaqohen me krizën ekonomike e shkaktuar nga Pandemia COVID 19.

Delegacioni i AKB i kryesuar nga Kryetari z.Agim Shahini ditë më parë u prit nga z. Ramë Likaj -Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për të koordinuar përpjekjet e përbashkëta, si plotësimi i kurikulave arsimore në bazë të kërkesave nga tregu i punës në Kosovë, të dalura nga Hulumtimet dhe studimet e AKB-se dhe institucioneve të tjera mbështetëse.

Ministri Likaj tha se i kemi dyert e hapura për bashkëpunim, mirëpresim çdo iniciativë të juaj  dhe propozime të bazuara në hulumtime dhe studime që dalin si kërkesa nga bizneset për të aftësuar të rinjtë sa më mirë ne tregun e Punës, duke bërë ndryshime edhe në kurikula që ekonomia  e tregut po e kërkon në këtë kohë të Pandemisë.

Kryetari  Shahini tha se nuk ka ekonomi të zhvilluar nëse nuk kemi arsimin cilësor dhe nuk investohet në këtë drejtim duke përfshirë edhe përgatitjet dhe aftësimet profesionale të të rinjëve tanë për të cilët tregu i EU-se i ka hap dyert për të marrë kuadrot kosovarët cilat ne duhet ti ruajmë me çdo kusht.

Qeveria e Kosovës, bizneset dhe të gjithë punëdhënësit duhen që të përkushtohen më shumë në mbështetje për aftësime dhe trajnime që do ta lehtësojnë punëmarrësve qasjen në avancimin e përgatitjes së tyre or duke pasur gjithmonë frikë se të rinjtë tanë mund të ikin nga vendi dhe tregu i punës të varfërohet në Kosovë.

Të dy palët u dakorduan të kenë takime të rregullta në të mirë të Arsimit dhe ekonomisë kosovare.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Shtator 2020 - Për nder të 100 vjetorit të shpalljes së Tiranës Kryeqytet, “Muzeu Lëvizës”, Komuna e Prishtines bashkë me Muzeun e mirëpresim edhe nënkryetaren e Bashkisë së Tiranës, Anuela Ristani dhe drejtoreshën ekzekutive të Unioni i Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo hapin 'Muzeu Lëvizës'. (Sheshi 'Ibrahim Rugova', ora 10:00)

- Let’s Do It Kosova në kuadër të Lëvizjes Globale “Let’s Do It World” sjell përsëri në Kosovë “Ditën e Pastrimit të Botës 2020” ku do të fillojë me aktiviteti te pastrimin e qytetit nga mbeturinat. (Në afërsi të stadiumit “Fadil Vokrri”, lokacioni te parkingu i autobusëve, ora 11:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Muzeun e Kosovës. (Muzeu i Kosovës, ora 11:30)

- Let’s Do It Kosova vazhdon me aktivitetin e dytë qëndror për shënimin e “Ditës së Pastrimit të Botës 2020”. (Parku i Qytetit të Prishtinë, ora 13:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media në të cilën flasin Kryetari i LV-së, Albin Kurti dhe Sekretari për Marrëdhënie me Jashtë, Kreshnik Ahmeti. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)

- Përfaqësues të lartë nga Prokuroria Themelore në Gjilan, Inspektorati Policor i Kosovës dhe Policia e Kosovës mbajn konferencë për media, të organizuar nga Prokuroria Themelore në Gjilan, lidhur me aksionin e realizuar mbrëmë në fshatin Karaçevë, komuna e Kamenicës dhe rajone tjera. (Prokuroria Themelore në Gjilan, rruga ‘’Marie Shllaku’’, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Kopshtin me Bazë në Komunitet “Cicërimat”. (Kopshtin “Cicërimat”, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Parku Germia. (Parku Germia, ora 15:00)