04 Korrik 2020

Aktivistë të Lëvizjes Studim, Kritikë, Veprim bllokojnë rektoratin

Prishtinë, 28 maj - Aktivistë të Lëvizjes “Studim, Kritikë, Veprim”, mëngjesin e sotëm kanë bllokuar hyrjen e Rektoratit të Universitetit të Prishtinës pasi atyre ditë më parë iu mohua hyrja në objekt për të marrë pjesë në shortin për zgjedhjet studentore të 6 qershorit.

Studentët janë ulur pranë hyrjes së rektoratit dhe mbajnë në duar pankartat, si: “Shpallemi studentë”, “Bashkëpunim mbarëkombëtar”, “Edukimi, e drejtë universale”, “UP = Universitet Publik, jo privat” dhe thirrje të tjera.

Policia sipas tyre u ka jep ultimatum studentëve deri në ora 11:30 që të largohen nga dyert e Rektorait, ky ultimatum është i paligjshëm sepse bie ndesh me ligjin për arsim të lartë, përkatsisht nenin 13 pikën 4 që thotë: Mjediset e bartësve të licencuar të arsimit të lartë gëzojnë paprekshmërinë nga organet erendit publik, përveç rasteve të përcaktuara ndryshe me ligje të veçanta.
 
Ky ultimatum sipas kësaj lëvizje është politik, sepse i kundërve studentëve shërbimin disiplinorë që ta kontrolloj hapsirën publike që i takon studentëve
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)