06 Tetor 2022

Aksion për blerjen e 1000 çantave dhe pajisjeve shkollore për fëmijët jetimë

Prishtinë 24 gusht - Islamic Relief është organizatë për bamirësi dhe zhvillim, e cila vepron në Kosovë që nga viti 1999 me qëllim të mbështetjes së kategorive më të ekspozuara ndaj vuajtjes dhe varfërisë.

Islamic Relief ka në përkujdesje rreth 1500 familje me fëmijë jetimë si dhe 3000 familje me asistencë sociale për të cilat kujdeset rregullisht gjatë gjithë vitit.

Përveç kujdesit të vazhdueshëm dhe ndihmave për nevojat jetësore ndaj këtyre familjeve, rëndësi të veçantë i kushtojmë edhe shkollimit të fëmijëve jetimë dhe atyre në kushte të vështira ekonomike.  

Edhe pse shkollimi fillor është obligativ me ligj, një numër fëmijësh e ndërpresin shkollimin për shkak të kushteve të vështira financiare. Andaj, Islamic Relief Kosova edhe këtë vit organizon mbledhjen e fondeve për t’iu siguruar dhe blerë çanta dhe pajisje shkollore mbi 1000 fëmijëve jetimë nga Kosova.

Duke qenë se këta fëmijë nuk e patën fatin që të kenë ngrohtësinë familjare, motivimin, mbështetjen financiare apo morale të babait të tyre në këtë shtator, qëllimi jonë përmes kësaj kampanje është që  sadopak t’ua lehtësojmë shkollimin në mënyrë që ata të ndihen më të barabartë me fëmijët e tjerë.

Kjo kampanjë gjithnjë ka qenë e suksesshme ngase është mirëpritur dhe mbështetur nga donatorët tonë lokalë.

"Por kësaj radhe, duam të bëjmë një hap edhe më të madh. Përveç individëve, ftojmë edhe bizneset dhe organizatat e ndryshme që të na përkrahin, në mënyrë që të rritet edhe më shumë mbështetja e të mos e lëmë asnjë fëmijë jetim pa çante e pajisjet e nevojshme shkollore", thekson Islamic Relief .
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 tetor 2022

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton raporti me amendamente për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Procedurën Përmbarimore. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 9:00)

- Byroja Kosovare e Sigurimit shënon 11 vjetorin e themelimit. (Hotel Venus, ora 9:00)

- Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës dhe UNDP Kosova do të organizojnë  fillimi e fushatës për ndërgjegjësimin e publikut  “Festo me zemër, jo me armë” që synon ngritjen e vetëdijes për rrezikun e posedimit dhe keqpërdorimit të armëve të vogla dhe të lehta. (Swiss Diamond Hotel, ora 10:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike interviston anëtaret e bordit të KEK-ut, për periudhën 2006-2008. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Oda Amerikane po organizon tryezën e rrumbullakët me titullin "Ndërtimi i partneritetit për përmirësimin e kujdesit ndaj pacientëve në Kosovë", për të diskutuar lidhur me këtë temë dhe sfidat e tjera në fushën e kujdesit shëndetësor, me ekspertë eminentë nga Kroacia. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e krizës energjetike nga Qeveria e Republikës së Kosovës interviston Jeton Mehmetin Kryesues i Bordit të Drejtorëve të KOSTT. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Avokati i Popullit organizon dëgjime publike përkitazi me hetimin e përgjithshëm për shëndetin riprodhues. (Salla e Kuvendit Komunal të Prishtinës, ora 10:00)

- Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli do të mbajë konferencë për media me temë 'Masat për subvencionim të efiçiencës së energjisë për qytetarët'. (Ministria e Ekonomisë, salla e takimeve, ora 11:00)

- Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës për shërbimin civil të Kosovës raporton para Komisionit për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal lidhur me punën 6 mujore të vitit 2022. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 12:00)

- Me rastin e vdekjes së ish komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Deli Lekaj, Komuna e Deçanit organizon mbledhjen komemorative. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 12:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C301, ora 13:30)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike interviston anëtaret e bordit të KOSTT-it, për periudhën 2006-2008. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 14:00)