5 Maj 2016

Tregti

Kosova e Shqipëria marrëveshje për nxitjen dhe mbrojtjen e investimeve

Tiranë, 3 maj - Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, znj. Hykmete Bajrami dhe Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes e Shqipërisë, znj. Milva Ekonomi, nënshkruan sot në Tiranë marrëveshjen bilaterale për Nxitjen dhe Mbrojtjen e Investimeve ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë. Lexo

OBT mundësi e mirë për tërheqjen e investimeve të huaja direkte

Prishtinë, 3 maj - Drejtori Ekzekutiv i Këshillit të Investitorëve Evropian (KIE)- Shpend Balija vlerësoi se anëtarësimi në OBT është një mundësi e mirë për tërheqjen e investimeve të huaja direkte por që duhet të jemi real se sa është në gjendje Kosova që të përfitonte nga ky anëtarësim dhe brenda çfarë periudhe kohore realisht është e mundshme që të ndodhte anëtarësimi. Lexo

Marrëveshja e Stabilizim Asociimit është favor i madh për Kosovën

Prishtinë, 3 maj - Në vazhdën e përgatitjes për implementimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), u mbajt punëtoria e organizuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë (MTI) dhe me mbështetjen e UNDP-së, me temë: “Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit, - mundësitë e mbështetjes institucionale për Bizneset dhe kërkesat e tregut të BE-së për eksport”.Lexo

Diskutohet rëndësia e anëtarësimit të Kosovës në OBT

Prishtinë, 3 maj - Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon Panelin Diskutues lidhur anëtarësimin e Kosovës në OBT - një vlerësim i përfitimeve dhe kostove potenciale.Lexo

Çmimet e produkteve për konsum në Eurozonë bien me 0,2 për qind

Bruksel, 30 prill - Çmimet e produkteve për konsum në eurozonë shënuan rënie në muajin prill me 0,2 për qind, pas inflacionit zero në mars, sipas një vlerësimi të parë të publikuar sot nga zyra evropiane e statistikave, Eurostat.Lexo

Kosova importon 235 milionë euro, eksporton vetëm 25 milionë euro

Prishtinë, më 29 prill - Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat e Tregtisë së Jashtme, lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin mars 2016. Të dhënat nga Tregtia e Jashtme në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për prej 209,9 milionë Eurosh, ose 22.2% në muajin mars 2016, krahasuar me me periudhën e njëjtët të vitit 2015, ku deficiti tregtar ishte 171,8 milionë Euro. Eksporti mbulon importin me 10.9%. Lexo

previous

1-6 Nga 3239

next
Prishtina International Airport Adem Jashari / Limak Kosovo
 • Nr. fl.ngaStatusi
 • TK1017Istanbul - AtaturkARRIVED 08:04
 • EZS1483GeneveARRIVED 08:41
 • WK402ZurichLANDED 09:00
 • 4T2352ZurichSCHEDULED 09:51
 • OS777ViennaESTIMATED
 • Nr. fl.pėrStatusi
 • TK1018Istanbul - AtaturkLEFT 08:53
 • EZS1484GeneveSCHEDULED 09:20
 • WK403ZurichSCHEDULED 09:45
 • 4T2353ZurichSCHEDULED 10:30
 • OS778ViennaESTIMATED
Prishtina International Airport Adem Jashari / Limak Kosovo

© Copyright - Agjencia - Ekonomia - 2005 - 2015 - All Rights Reserved | Powered by Refresh