18 Shtator 2019
Deri më 2030 Kosova duhet të ketë së paku 32% të energjisë së ripërtëritshme Prishtinë, 18 shtator - Në kuadër të Javës për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovë (KSDW), Balkan Green Foundation dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) organizuan diskutimin me temën “Energia për të Ardhmën”. Gjatë konferencës u diskutua për situatën e përgjithshme të energjisë në Kosovë, sfidat, drejtimet e përgjithshme, trendet e zhvillimit, efiçiencën e energjisë, burimet e ripërtëritshme, potencialet por edhe sfidat në këtë sektor duke përfshirë edhe sukseset e arritura në tranzicionin e energjisë. Lexo
Prodhimet bimore kanë shënuar rënie për 3.8 për qind Prishtinë, 18 shtator - Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Llogaritë Ekonomike në Bujqësi”, për vitin 2018. Në vitin 2018, prodhimet bimore... lexo
Mungesa e shërbimeve gjinekologjike në disa komuna, është problem serioz Prishtinë, 18 shtator - Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka mbajtur sot tryezë lidhur me mungesën e shërbimeve të gjinekologut në disa prej komunave të Kosovës. Në... lexo
Gjilani nënshkruan kontratat me tetë përfitues të nën-granteve në bujqësi Gjilan, 18 shtator - Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, në kuadër të projektit “Të Rinjtë në Agrobiznes”, ka nënshkruar sot kontratat me tetë... lexo
Qeveria e re të angazhohet për funksionalizimin e ekonomisë së tregut Prishtinë, 18 shtator - Mjedisi i parashikueshëm legjislativ dhe rregullativ, funksionalizimi i ekonomisë së tregut, trajtimi i barabartë i të gjitha bizneseve si dhe luftimi i... lexo